Balayage – foto’s, inspiratie en alle informatie.

De balayage trend is er al weer een paar jaar. Kijk naar Google trends en je ziet dat de zoekterm balayage op internet sinds oktober 2014 een vlucht neemt. Maar balayage is een tijdloze techniek en op deze pagina geven we je graag veel inspiratie en laten we salon eigenaar en topstylist Lysandro Cicilia aan het woord over alles wat je maar wilt weten van Balayage.

Wat is balayage?

Balayage komt uit het frans en betekent veeg of streek. Het is een haarkleurtechniek ontwikkeld in de jaren 70 van de vorige eeuw. Bij deze techniek wordt de haarkleur met de hand met een kwast op het haar aangebracht door de stylist en dus niet met behulp van folie. De Balayagetechniek kan worden toegepast op heel korte pixie kapsels maar wordt over het algemeen bij halflang tot lang haar ingezet.  Door de techniek is de kleuring natuurlijker en is uitgroei minder tot niet zichtbaar.

Hoe wordt balayage aangebracht?

Balayage wordt op de oppervlakte van het haar aangebracht met een kwast. Als gezegd: het is een techniek die met de vrije hand wordt toegepast, er wordt geen folie gebruikt. De verf wordt niet tot de haarpunten aangebracht, dit zou alleen maar zorgen voor niet-subtiele gekleurde streng haar. Door fijn te werken is het effect van de kleuring natuurlijker dan bij high- / lowlights.

Waarom is balayage ineens zo populair?

Het is een ‘ gevorderde’  techniek die alleen door topstylisten die getraind zijn op balayage kan worden aangebracht. Zoals met veel trends komt ook deze kleurtrend uit fashion en Hollywood: veel bekende sterren hebben nu de balayage kleuring, net als veel topmodellen.  Daardoor is de techniek die al in de jaren 70 werd ontwikkeld in Frankrijk ineens bekender en zijn er meer salons die deze techniek kunnen uitvoeren. Klanten in salons vragen er om: zij nemen foto’s mee van sterren die balayage kleuring hebben.

Is balayage moeilijk bij te houden?

Nee: een goede shampoo, één of twee keer per week een conditioner speciaal voor gekleurd haar en af en toe een haarmasker en dat is genoeg. Het groeit natuurlijk uit je haar – net als in de winter de ‘ zon uit je haar’  verdwijnt. Je zult veel minder last hebben van uitgroei dan bij normale verftechnieken. Je kunt dus ook langer wachten tot je volgende (kleur-) afspraak.

Voor welke haartypen is balayage geschikt?

Het kan op alle haarkleuren: donker of blond.  Het kan op kort en op lang haar. Zowel Rihanna als ook Rosie Hunington-Whiteley hebben balayage (gehad). Het is de perfecte combi van blonde en donkere kleuring zoals te zien is bij Jessica Alba. ‘Bronde’ zijn goede kleuren voor donkere haarkleuren: de balayage kleuring kan koelere tinten of warmere tinten hebben, al naar gelang jij het wilt – of wat het beste bij je gezicht en huidteint past. Laat je goed adviseren. Het is een kostbare behandeling dus je wilt zeker weten dat je het beste advies krijgt van een stylist met verstand van èn voldoende balayage ervaring.

Delen? Tuurlijk!
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+


Jij wil toch ook deze look? Wil je advies of direct een afspraak bij misschien wel de beste kapper van Amsterdam? Klik op de button hieronder en maak die afspraak, of vraag een vrijblijvend haarconsult aan van 15 minuten.