Super glanzend haar! Glans, hoogglans en superglans!

Super glanzend haar, wie wil dat nou niet? Het is een mega-trend op de catwalks en ook jij kan een super glans effect bereiken. Topkapper Lysandro vertelt hoe ook jij glanzend haar kunt krijgen, en zult houden!

’Glans krijgen is vaak niet zo het probleem, maar het behouden wel,’ zegt Lysandro. Als je eenmaal glanzend haar hebt, zul je het natuurlijk moeten blijven verzorgen. Glans krijg je door verschillende producten en behandelingen: een kleur / verf-behandeling, een toner, een in-salon treatment, thuisverzorging en uiteraard de keuze van haarverzorgingsproducten.

Super glans door haarverf

Heb je je haar wel laten kleuren bij de kapper? Er is een goede reden dat je haar er super glanzend uitziet zodra je terug bent van de kapper na een kleurbehandeling. Door haarkleuring krijg je haar namelijk niet alleen een kleur, maar ook glans. Een goede kapper zal kleuring op oliebasis gebruiken voor schitterend shiny haar; want naast glans geeft het ook een uitstekende verzorging van je haar.

Glanzend haar door kleurspoeling

Een tijdelijke kleur (vaak kleurspoeling genoemd) is volgens Lysandro een goede oplossing voor extra glanzend haar. ‘Zeker de kleuring van Wella Color Touch geeft een prachtig verzorgend effect met heel veel glans.’  Er zijn meer dan 75 trend-kleuren en welke je ook kiest, de spoeling zorgt er voor dat je haarschubben gesloten worden door de behandeling wat resulteert in een prachtige gloed over het haar.

Glanzend haar met toner

Geblondeerd haar krijgt al snel een dof uiterlijk als het niet goed verzorgd wordt. De niet-zo-natuurlijke blondine kleurt het haar regelmatig en de haarschubben staan heel erg open waardoor het haar extra gevoelig is voor bijvoorbeeld vervuiling of weersinvloeden. Het gevolg: dof haar. Blondines moeten hun haar al helemaal goed verzorgen.

Enter tone: een spoeling die korter in het haar blijft tijdens de behandeling dan verf, en wat meer een ‘touch-up’  effect geeft voor blond haar. Zowel voor de goud-blonde kleuren, als voor de as-kleurige blondines. ’Zelfs in de korte tijd geeft een toner veel glans aan het haar en ziet je kleur er weer fris en glanzend uit.’

In-salon treatments

Dit zijn behandelingen die alleen een professionele kapper voor je kan verzorgen. Extra verzorging voor het zeer beschadigde haar kan een Keratine behandeling zijn. Maar ook kortere in-salon treatments zoals Sebastian’s Hydraterende Treatment, met een intensief voedende formule die droog, frizzy en chemisch behandeld haar weer hydrateert en voorziet van een zijdezachte body en glans.

Thuis treatments

Thuis heb je natuurlijk ook de nodige manieren om glans te creëren. Dit hangt samen met een goede verzorging. Denk: shampoo, masker, conditioner, altijd in deze volgorde. Producten met een olie erin verwerkt geven vaak het meeste glans.

Glanzend haar met een goede borstel

Je verwacht dit misschien niet, maar het is echt waar. Gebruik een goede borstel. Goedkope synthetische borstels kunnen het haar gemakkelijk beschadigen. Zeker als je borstel oud is: je haar breekt gemakkelijk af. Je haar kan er dood en onverzorgd uit gaan zien door deze korte, afgebroken stukjes.

Het geheim van Kapper Amsterdam

Is volgens Lysandro Orofluido: dit elixer zorgt voor uitzonderlijke pluisbeheersing, elasticiteit,  gladheid en heel veel glans. Bovendien heeft het een goddelijke geur, als een haarparfum, de hele dag door. Je hebt van deze olie een minimale hoeveelheid nodig en het werkt direct: heel veel glanzend haar, nee: hoogglans in je haar!

Wil je een beetje hulp voor glanzend haar?

Of advies over hoe je super glanzend haar kunt krijgen? Boek je afspraak of een gratis adviesconsult bij misschien wel de beste kapper Amsterdam.  Klik op de button hieronder en maak die afspraak, of vraag een vrijblijvend haarconsult aan van 15 minuten.

Delen? Tuurlijk!
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+


Alles over de laatste haartrends: