Keratine behandeling – soorten

Welke verschillende soorten
Keratine bestaan er?
Alles over Keratine behandelingen.

Van Japanese to Brazilian treatments. Lees hier alles.

Keratine Veelgestelde Vragen Behandeling Amsterdam Kapper 2017 LysandroCicilia hairstyles

Slechts twee belangrijke typen: Japanse en Braziliaanse

Er zijn veel verschillende soorten Keratine behandelingen, en er zijn nog veel meer verschillende namen! Zo’n zes jaar geleden werden Keratine behandelingen ‘mainstream’ in Nederland. Sindsdien zijn er heel veel verschillende soorten te vinden: voor thuis en in salons. De twee belangrijkste typen zijn:

Braziliaanse keratine behandeling: dit is een niet-permanente behandeling dat het kroezen/pluizen van het haar verminderd en vaak ook gladder maakt. De zwavelverbindingen in het haar worden niet verbroken en de keratine verdwijnt net als bij de lichaamseigen keratine geleidelijk uit het haar.  De Braziliaanse Keratine behandeling wordt ook wel Brazilian Blow-out, Brazilian Keratin Treatment, BKT, Keratine straightening of Keratine Cure genoemd.

Japanse keratine behandeling: dit is een permanente straightener die het haar ook voedt met keratine. Japanse keratine wordt ook wel ‘thermische reconditioning’ genoemd. Het verandert de interne structuur van je haar, verwijdert alle krullen naar super-rechte (‘japanse’) haren. Bij deze vorm wordt het haar daadwerkelijk ‘volledig glad’ en voor ‘altijd’. Maar dit geldt uiteraard niet voor de uitgroei: deze moet opnieuw behandeld worden.

Naast deze belangrijke twee soorten behandelingen, zijn er nog de volgende soorten die soms ook als Keratine behandeling worden benoemd:

Smoothing producten
Er zijn veel haarmaskers, -serums en haartreatments op de markt gekomen die ‘mee willen varen’ op de Keratine hype. Deze producten hebben niets te doen met Braziliaanse of Japanse Keratinebehandelingen en ook de manier waarop deze producten werken is geheel anders. Het gaat hier om behandelingen die in kapsalons gedaan worden met een veel kortere en mindere werking en met als hoofddoel het haar (tijdelijk) pluisvrij te krijgen en glans te geven. Deze producten kunnen zeker ook op basis van Keratine gemaakt zijn. Deze behandelingen hebben vaak zo’n week of twee tot misschien een maand effect.

Permanente Straighteners
Dan zijn er nog de permanente straighteners: zwavelverbindingen in het haar worden chemisch kapot gemaakt het haar straight te krijgen. Veel van deze producten zijn speciaal gericht op balck-hair en kroeshaar. Dit betekent dat het gedeelte van het haar dat bewerkt is kaarsrecht blijft, maar het nieuwe gedeelte (de uitgroei) natuurlijk weer fijne krul zal hebben. Eén maal straighten, altijd straighten of het haar uiteindelijk heel kort afknippen.

Welke behandeling dan ook, het effect hangt altijd af van het type haar en de conditie er van. Vaak werken veel Keratines – zeker die zonder het chemische formaldehyde – minder goed op Afrikaans-, Antilliaans-, of Surinaams kroeshaar. Keratine behandelingen zijn vaak gemaakt voor Europees haar. Praat altijd met je haar stylist voor de behandeling en win advies in bij meer dan één salon. Een goede kapper zal met veel plezier tijd voor je vrij maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Een hele goede uitleg (in het Engels) staat op Wikipedia: klik hier.

LysandroCicilia hairstyles

Reguliersgracht 95
1017 LN Amsterdam

T: 020 – 75 31 942
E: afspraak @ lysandro.nl

Openingstijden

maandag:       09:30 – 19:00 uur
dinsdag:          09:30 – 19:00 uur
woensdag:     09:30 – 21:00 uur
donderdag:   09:30 – 21:00 uur
vrijdag:            09:20 – 19:00 uur
zaterdag:       09:00 – 16:30 uur

Dit vind je misschien ook leuk:

Keratine behandeling voor en na foto goede salon amsterdam LysandroCiclia hairstyles
Welke resultaten na een Keratine behandeling?

Wat mag je verwachten van je behandeling?

keratine behandeling stap voor stap uitgelegd - alles over de behandeling in de salon LysandroCicilia hairstyles goede kapper
De keratinebehandeling stap-voor-stap

Alles over je bezoek in de salon.

Keratine Veelgestelde Vragen Behandeling Amsterdam Kapper 2017 LysandroCicilia hairstyles
Veelgestelde vragen over Keratine – FAQ.

Jouw vragen beantwoord door experts.