Help! Ik heb uitgroei!

Uitgroei maar nog niet naar de kapper? Hier zijn tips…

Hoe komt het toch dat je haar van de een op de andere dag verandert van “Wow wat een vette kleur”  naar verschrikkelijke uitgroei het is bijna trashy? Bij misschien wel de beste kapper van Amsterdam kan je vaak pas na een paar dagen terecht en als je te laat was met het maken van een kleurafspraak, zul je even moeten rondlopen met uitgroei.  Een paar tips! Gebruik die uitgroei en zie het als een voordeel!

Vlechten. Vlechten zien er 10x meer edgy uit wanneer je uitgroei hebt, naar mijn mening. Is er een vriendin die kan helpen?  Kijk op Pinterest voor inspiratie en how to’s.  Vlechten zien er steeds geweldig uit ook met een beetje uigroei!

Föhnen. Voeg een vleugje mousse of volumizing spray en hang ondersteboven tijdens het drogen voor een minuut of twee. Je krijgt veel volume, je haar gaat omhoog en van je hoofdhuid af en dit helpt om net wat minder uitgroei te zien!

Krullen. Als je gekleurd haar en krullen hebt dan weet je dat krullen helpen om uitgroei te verbergen.

Afspraak. Maak een afspraak als je de salon verlaat! De beste manier om dat je je kapper smeekt om “nog even snel mij er tussen te krijgen” is het gemakkelijkst te voorkomen door gewoon een afspraak in te plannen na je laatste kleurbeurt! Praat met je kapper en zien wat hij / zij denkt over hoe wanneer je terug moet komen. Bij LysandroCicilia reken we 4-5 weken voor geblondeerd haar en  6-12 weken voor overige kleuring (donker, rood, etc).  Het hangt uiteraard af van het verschil tussen je eigen kleur en de kleuring.