Tips Tegen Gevoelige Hoofdhuid 

  “Balance” Speciale Milde Hoofdhuidverzorging.

  Wat zijn de oorzaken van een geïrriteerde of gevoelige hoofdhuid
  Sommige van onze klanten in de salon hebben last van een jeukende, geïrriteerde of gevoelige hoofdhuid. Ze voelen een spanning en de hoofdhuid kan er ook rood uitzien. Lita legt uit waardoor een gevoelige hoofdhuid kan ontstaan, en belangrijker, wat er aan te doen is

  Tips tegen een gevoelige hoofdhuid
  De meest voorkomende fout van klanten met een geïrriteerde hoofdhuid is dat ze een goedkope – dus kwalitatief mindere – shampoo gebruiken. Deze shampoos zitten vol met sulfaten en soms zelfs alcohol. De eerste tip is dus om te kiezen voor de juiste shampoo. Wij adviseren vaak een shampoo uit de Balance-lijn van System Professional. De ingrediënten van System Professional’s Balance hebben geen gevoelige of allergische werking op de hoofdhuid, waardoor de hoofdhuid niet zal uitdrogen. Balance producten zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige hoofdhuid, en pakken dus de kern van het probleem aan en het voorzien het haar van een milde reiniging.

  Lita: “Vermijd borstels en kammen met scherpe punten, was je haar met lauw water en föhn niet te heet. En gebruik de juiste haarproducten!”

  Je stylist helpt met de juiste diagnose
  Klanten die last hebben van een strakke hoofdhuid of jeuk, of die zelfs pijn hebben kan ook op een lastiger probleem wijzen. Dat er meer aan de hand is, blijkt bijvoorbeeld uit ontstekingen, roodheid en droge huidschilfers op de hoofdhuid. Jeuk, rode plekken en een schilferige huid kunnen tekenen van aandoeningen zijn als eczeem of psoriasis. In deze gevallen zullen wij een klant doorsturen naar een dermatoloog om de hoofdhuid behandelen.

  Waardoor wordt een hoofdhuid gevoelig?
  De zogenaamde hoornlaag – de beschermende barrière van de hoofdhuid – is gevoeliger voor invloeden van buitenaf en is soms onvoldoende in staat om zijn beschermende functie uit te voeren. Invloeden van buiten, zoals hitte, kou of chemische stoffen kunnen door de barrière heen breken en in de hoofdhuid doordringen. De hoofdhuid reageert met roodheid, jeuk, spanning en soms zelfs met ontsteking. De gevoeligheid van de huid kan variëren naar gelang de tijd van het jaar, waarbij de huid in de winter meestal gevoeliger is dan in de zomer.

  Een lage vochtigheidsgraad leidt tot een verminderd vochtgehalte in de hoornlaagbarrière en daardoor tot uitdroging van de hoofdhuid.In

  Invloeden van buitenaf:

  • Irriterende capillairactieve stoffen
  • Te vaak wassen
  • Uitdroging van de huid, door droge lucht van de cv, airco, enzovoort
  • Onvoldoende verzorging na kleurbehandelingen
  • Overmatig ontkleuren en kleuren
  • UV-stralen en chloorwater
  • Beschadiging na gebruik van hitte tools, borstelen met scherpe kammen of borstels

  Oorzaken van binnenuit:

  • Verstoorde balans in de talguitscheiding
  • Stress
  • Onregelmatige stofwisseling
  • Onevenwichtige hormoonspiegels
  • Natuurlijk verouderingsproces; de huid produceert minder talg Om de huid te hydrateren

  Doe de test: beste behandeling van gevoelige hoofdhuid
  Klik op de knop hieronder en doe de test om te zien in hoeverre je thuis met producten af kunt komen van je geïrriteerde en gevoelige hoofdhuid.