Keratine

De Keratine behandeling stap-voor-stap:
Alles over de Keratine behandeling in de salon.

Zo gaat het in z’n werk: Keratine

keratine behandeling stap voor stap uitgelegd - alles over de behandeling in de salon LysandroCicilia hairstyles goede kapper

Keratine voor het haar is belangrijk: het zorgt voor veerkracht en beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals water. Verlies van keratine gebeurt door ouderdom van het haar, maar ook door externe invloeden  zoals het weer, föhnen, gebruik van stijltangen, verven, enz. Door verlies van keratine veroudert het haar en verliest het aan glans en kracht. Het keratine-eiwit in haar wordt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld keratine in de huid, niet door het lichaam aangevoerd.

Wat je kunt verwachten van je eerste Keratine behandeling

Een Keratine behandeling zal misschien niet je leven veranderen, maar het zal zeker je ochtendritueel maandenlang veranderen. Zeker als je pluizig, droog, frizzy, onhandelbaar lang haar hebt. Van de één op de andere dag heb je aanzienlijk minder tijd nodig om je haar glad, glanzend en mooi te maken. De pluizigheid is volledig verdwenen, en je krullen zullen tot wel 80% minder zijn. Dat scheelt urenlang föhnen, heel veel minder stijltang. Het effect duurt maandenlang tot wel zo’n vijf maanden. Daarna zal je haar de oude structuur terugkrijgen, tenzij je opnieuw een keratinebehandeling doet natuurlijk.

Alle vragen die je hebt over Keratine behandelingen vind je op deze pagina. Klik hier. Maar hieronder vertellen we je hoe een keratine behandeling in een goede salon in z’n werk gaat.

Keratine behandeling Amsterdam Stap 1 harenwassen wassen van haren goede salon Lysandrocicilia hairstyles kapper amsterdam

De keratine behandeling duurt héél lang. Veel lang effect!

Neem even een middag de tijd: een gemiddelde Keratine behandeling in een salon duurt zo’n 2,5 tot wel 4 uur. De duur hangt af van de dikte en lengte van je haar. Daarom is er ook veel prijsverschil: een behandeling van 2,5 uur is natuurlijk een stuk goedkoper dan een behandeling van meer dan 4 uur. Maar iedere minuut in de stoel is het waard. In het kort zijn dit de stappen:

  1. Je haar wordt grondig gewassen, waarschijnlijk twee maal en met een diepreinigende shampoo, maar er wordt geen conditioner gebruikt. Het is belangrijk dat de haarschubben ‘open’ gaan staan zodat de keratine goed in kan trekken tijdens de behandeling. Bij een goede salon krijg je natuurlijk ook een ontspannende hoofd(huid)massage. Goed voor de doorbloeding, maar vooral lekker ontspannend.
  2. Het haar wordt handdoek droog gemaakt, bij dik haar een klein beetje met de föhn – de keratine behandeling begint zodra je stylist je haar zo’n 80% droog heeft gemaakt.
  3. Je haar wordt in zes tot acht secties verdeelt en lok voor lok wordt met een kwast de keratine op je haar aangebracht. Hoe meer aandacht, hoe meer tijd (het ‘instrijken’ van de keratine met de kwast, hoe beter het is. Met een kam wordt de overtollige Keratine uit het haar gekamt. Dit kan een beetje ‘muf’ ruiken, maar niet erg (lees ook verder in deze blog post).
  4. De stylist schenkt nu een drankje voor je in, wijn, koffie, een glas Cava misschien? En de Keratine zal nu zo’n 30 minuten moeten intrekken voor de volgende stap.
  5. Dit gedeelte duurt het langst: lok voor lok wordt de keratine in het haar gedrongen door met een speciale stijltang ieder lok met daarop de keratine te stijlen. De temperatuur van de stijltang hangt af van het merk Keratine, maar vaak zal de tang 230 graden zijn. Ieder pluk moet drie tot vijf keer met de stijltang bewerkt worden.
  6. Je haar wordt goed uitgespoeld, alle keratine op het haar dat niet is ingetrokken moet nu uit het haar gespoeld worden. Er moet een speciale zout- en sulfaatvrije shampoo gebruikt worden: je haar is nog kwetsbaar. De verkeerde shampoo zal het effect van de Keratine gedeeltelijk te niet doen.  Lees ook zeker de sectie over shampoo en haarverzorging op de pagina met veelgestelde vragen.
  7. Iedere goede salon zal je haar föhnen en stijlen: je verlaat de salon pas met prachtig glad, glanzend haar.
Keratine Behandeling Amsterdam stap 3 aanbrengen keratine salon Lysandrocicilia

Wat je verder nog kunt verwachten…


Tijdens het verwarmen van de Keratine met de stijltang – stap 4 zoals hierboven beschreven – wordt de geur van het keratineproduct versterkt. Sommige personen vinden deze geur wat onprettig. Een beetje een ‘natte krant’ geur, of de geur van de muffe zolder van je tante. Het is absoluut niet een vreselijke geur, maar je ruikt het wel. Tot enkele dagen na de behandeling kan deze geur ‘in de verte’ nog in het haar blijven.  Maar alleen als je met je neus in het haar zit. Een lekkere olie zoals Orofluido of Sebastian Black Oil en je haar ruikt heerlijk.  Mocht je dit ook ervaren dan garanderen we je dat het geen deal-breaker is voor prachtig zijdezacht haar – maandenlang.
Verder kunnen er tijdens de het inbrengen van de keratine met de stijltang schilfertjes van je haar komen: dit is gewoon extra product dat niet het haar ingetrokken is en uitdroogt door de stijltang waarna het tijdens het stijlen loslaat.  Na het uitspoelen van je haar zijn de schilfers natuurlijk helemaal weg.

Keratine behandeling voor en na foto goede salon amsterdam LysandroCiclia hairstyles

… Maar dan: prachtig zijdezacht en glad haar: maandenlang!


Maar na uren in de kapperstoel, een paar koppen koffie, en een glas wijn: je haar ziet er spectaculair uit. Superglad, heel veel glans en heel gezond. Het is voor veel mensen onvoorstelbaar hoe gemakkelijk het vanaf dat moment is om je haar prachtig in model te doen. Zelf gewoon thuis. Het kost je veel minder tijd. Het plannen van het wassen van je haar is geen probleem meer. Je bent na het wassen veel minder tijd kwijt om je haar te ‘temmen’.  Maak nu een afspraak voor een gratis, geheel vrijblijvend adviesgesprek in een goede salon:

kapper amsterdam lysandrocicilia hairstyles eliane dos santos

Eliane


Eliane is één van onze top stylisten en onze Keratine-expert. Zij is geboren in Rio de Janeiro waar zij ook haar opleidingen voor haarstylist heeft gevolgd. Na een aantal jaren in Rio gewerkt te hebben, is zij naar de VS verhuisd waar zij vijf jaar in een top-salon in Seattle gewerkt heeft.

Dit vind je misschien ook leuk:

Keratine behandeling voor en na foto goede salon amsterdam LysandroCiclia hairstyles
Welke resultaten na een Keratine behandeling?

Dit mag je verwachten.

Keratine Behandeling Amsterdam stap 3 aanbrengen keratine salon Lysandrocicilia
Verschillende soorten Keratine behandelingen.

Van Braziliaans tot Japans, lees het hier.

Keratine Veelgestelde Vragen Behandeling Amsterdam Kapper 2017 LysandroCicilia hairstyles
Veelgestelde vragen over Keratine – FAQ.

Jouw vragen beantwoord door experts.