Keratine veelgestelde vragen. Alles over Keratine.

Antwoorden van de Keratine experts.

Keratine Veelgestelde Vragen Behandeling Amsterdam Kapper 2017 LysandroCicilia hairstyles

Keratine veelgestelde vragen. Vind hier de antwoorden op veelgestelde vragen over Keratine behandelingen. Staat jou vraag er niet bij? Laat het ons weten: stel je vraag per email of telefoon.

Wat is Keratine - foto van kleurstof bewerkt met Keratine - via Wikipedia

Kleurstof bewerkt met Keratine

Keratine komt van nature voor in ieder menselijk lichaam. Het is een vezeleiwit dat onder meer in het haar, de nagels, de huid en tanden zit. Door invloeden van buitenaf (klimaat, föhnen, gebruik van stijltangen, verven, enz.) verliest het haar de keratine dat er van nature in zit. Deze wordt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de keratine in de huid) niet meer hersteld: uiteindelijk valt het haar uit, of breekt het af.De actieve bestandsdelen in de keratine behandelingen hebben dezelfde werking als de lichaamseigen keratine en vullen de verloren keratine aan. Doordat eiwit van nature aan elkaar hecht wordt de keratine in de behandeling opgenomen in het haar en vult hiermee de keratine in het haar aan. Het haar wordt door de effectieve en unieke combinatie optimaal hersteld, het wordt sterker en ziet er glanzender en gezonder uit

Veelgestelde vragen Keratine behandeling  | LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Een keratine behandeling is een behandeling die gericht is op het voeden en herstellen van het haar dat door ouderdom van het haar aan keratine verloren heeft. De behandeling zorgt er voor dat beschadigd, futloos en pluizend haar direct herstelt en omzet naar gezond, glad en glanzend haar.

 Menselijk haar - via Wikipedia

Menselijk haar – via Wikipedia

Keratine is een eiwit dat voorkomt in het menselijk lichaam, bijvoorbeeld in de huid, nagels en haren. In feite is het dus een lichaamseigen stof, waardoor een keratine behandeling in principe geen chemische behandeling is (hoewel er producten gebruikt worden waarin wel allerlei chemicaliën zijn verwerkt).
Tijdens een behandeling brengt de stylist de keratine op je haar aan, waarna tijdens de behandeling in de salon de keratine diep doordringt in het haar. Het eiwit van de Keratine herstelt en voedt je haar van binnenuit. Je haar wordt zijdezacht en valt prachtig in model met veel minder moeite en veel minder styling.
Er bestaan heel veel verschillende soorten Keratine behandelingen voor haar kijk zeker ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Bij LysandroCicilia hairstyles worden de Keratine behandelingen gedaan door experts uit Brazilië met formaldehydevrije Keratine. Op deze pagina lees je stap-voor-stap wat je tijdens een keratinebehandeling kunt verwachten.

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | © LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Er zijn heel veel verschillende soorten Keratine behandelingen. Zo’n zes jaar geleden werden Keratine behandelingen ‘mainstream’ in Nederland. Sindsdien zijn er heel veel verschillende soorten te vinden: voor thuis en in salons. De twee belangrijkste typen zijn:

Japans haar

Japans meisje – via Wikipedia

Braziliaanse keratine behandeling: dit is een niet-permanente behandeling dat het kroezen/pluizen van het haar verminderd en vaak ook gladder maakt. De zwavelverbindingen in het haar worden niet verbroken en de keratine verdwijnt net als bij de lichaamseigen keratine geleidelijk uit het haar.  De Braziliaanse Keratine behandeling wordt ook wel Brazilian Blow-out, Brazilian Keratin Treatment, BKT, Keratine straightening of Keratine Cure genoemd.

Japanse keratine behandeling: dit is een permanente straightener die het haar ook voedt met keratine. Japanse keratine wordt ook wel ‘thermische reconditioning’ genoemd. Het verandert de interne structuur van je haar, verwijdert alle krullen naar super-rechte (‘japanse’) haren. Bij deze vorm wordt het haar daadwerkelijk ‘volledig glad’ en voor ‘altijd’. Maar dit geldt uiteraard niet voor de uitgroei: deze moet opnieuw behandeld worden.

Kijk zeker ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | © LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Menselijk haar bestaat uit verschillende bestanddelen; keratine, mineralen en water. Wanneer de keratine verdwijnt, vult vocht deze ruimte op, terwijl het haar wel droog, zwak en breekbaar aanvoelt. De balans tussen het eiwit (de keratine) en het vocht in het haar is verstoord. Door keratine toe te voegen aan het haar om zo de poreuze plekken op te vullen is de perfecte manier om de balans te herstellen. Het haar zal glanzen, veerkracht en volume krijgen, terwijl golven, slag of krullen minder weerbarstig zullen zijn (het haar is gladder). Een goed uitgevoerde Braziliaanse keratine haarbehandeling is de perfect manier om haar langdurig te herstellen.

Bij LysandroCicilia hairstyles worden de Keratine behandelingen gedaan door experts uit Brazilië. Op deze pagina zie je de prijzen.

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | ©  LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Een goed uitgevoerde Keratine behandeling in een goede salon door een ervaren stylist is in principe niet gevaarlijk.

Veelgestelde vragen over Keratine FAQ frequently asked questionsHet is goed om je goed te laten informeren. Vraag vriendinnen, lees ervaringen op Google en bepaal welke behandeling je wilt: wil je alleen je haar voeden? Of wil je stijl haar? Zoek een salon uit die een vrijblijvend en gratis adviesgesprek aanbiedt en maak hiervan gebruik: welke producten gebruiken ze? Hoe duur is de behandeling? Wat zijn de mogelijke nadelen? Check thuis op Google de informatie die je in de salon hebt ontvangen.

Er bestaan ook chemische keratine behandelingen. Een Braziliaanse Keratine behandeling maakt je haar niet steil: het is geen ‘straightener’. Natuurlijke keratine heeft niet de kracht om je haar stijl te maken. Aan sommige keratine producten worden chemische stoffen toegevoegd die er wel voor zorgen dat je haar helemaal ‘straight’ wordt: super stijl.
Het belangrijkste ingrediënt om dit voor elkaar te krijgen is formaldehyde. Deze stof kan verschillende gezondheidsklachten veroorzaken voor jou als de stylist. Zodra formaldehyde heet wordt (door gebruik met de hete stijltang) komen schadelijke dampen vrij. Dit brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Overweeg je een keratine behandeling? Vraag dan aan je stylist of en zo ja: hoeveel formaldehyde er in de keratineproducten zit.

Er zijn heel veel positieve verhalen over de keratine behandelingen. Er bestaan ook klachten. Alhoewel na een behandeling je haar erg zacht en sterk aanvoelt, kan dit gevoel na enkele weken verdwijnen of – nog erger – worden omgezet in haarbreuk. Komt dit door de keratine? Keratine is een belangrijk onderdeel van je haar. Het probleem kan liggen in het gebruik van keratine behandeling in combinatie met andere producten: bijvoorbeeld een verkeerde shampoo. Veel shampoo bevat sulfaat: het keratine-laagje dat om je haar zit, haal je er met deze shampoos af en het haar breekt dan heel gemakkelijk.

Kijk zeker bij de andere vragen en antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | © LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Formaldehyde is een gas zonder kleur met een scherpe geur. In de bouw wordt Formaldehyde ook wel spaanplaatgas genoemd en zit in veel materialen, zoals in dakplaten, MDF (spaanplaat), triplex, vloerbedekking, gordijnen, enz. Formaldehyde heeft als unieke eigenschap dat het met het eiwit van de haarcellen een binding aangaat tot een polymeer. Dit heeft tot gevolg dat de stuctuur van de cel gefixeerd wordt. Hierdoor kan vocht niet meer uit de cel, en dus niet meer uit het haar.

Formaldehyde is kankerverwekkend. In sommige landen zoals in Canada is het gebruik van stoffen die formaldehyde gas veroorzaken verboden in haar producten. Toch bestaan nog steeds Keratine behandelingen waarbij  formaldehydegas tijdens de behandeling vrij komt. Sommige producten bevatten maar een paar tienden van een procent, anderen tot wel 12 procent aan stoffen die formaldehydegas veroorzaken.

Formaldehyde gevaarlijk door giftige dampenFormaldehyde kan verschillende gezondheidsklachten veroorzaken, irritaties en ontstekingen van de oogslijmvliezen en de bovenste luchtwegen komen vaak voor. Formaldehyde kan onder andere hoofdpijn, slaap- en geheugenstoornissen, oververmoeidheid, of duizeligheid veroorzaken.

Andere mogelijke problemen zijn braken, misselijkheid en soms diarree. Contact met de huid kan tot roodheid, jeuk en huidontsteking leiden. Bovendien is er wetenschappelijk bewijs dat formaldehyde neuskanker kan veroorzaken(1). Nogal logisch dat hierover enkele jaren geleden nogal wat ophef ontstond: formaldehyde is slecht voor de kapper èn de klant!

Weet altijd of jouw kapper een behandeling gebruikt zonder stoffen die formaldehyde loslaten. Ga het gesprek met je stylist aan. Vraag niet: ‘zit er formaldehyde in de Keratine’: het antwoord is ‘nee’: een gas kan immers niet in een product zitten. De juiste vraag aan je haarstylist is: zitten er stoffen in die formaldehyde gas veroorzaken. Deze stoffen zijn o.a. methanal, methanediol, formaline, en glycol. Vraag vervolgens aan je stylist welke werkzame stof er in de Keratinebehandeling zit die het haar zal verbeteren. Krijg je als antwoord: ‘peptides’, keratine, of zijde-proteïne, vraag dan door: de Keratine-behandeling zal je haar langdurig zacht en glad maken en moet dus een ingrediënt bevatten dat een chemische verbinding aangaat met de haarcellen. Anders werkt het gewoonweg niet.

En verder kun je natuurlijk ook de andere vragen en antwoorden lezen over Keratine veelgestelde vragen.

(1) https://www.gezondheidenmilieu.be/nl/subthemas/formaldehyde-447.html

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | © LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Het hangt af van het type keratine. De keratine behandelingen zonder formaldehyde zijn over het algemeen geschikt voor zowel Noord-, Midden- Oost, en Zuid-Europees haar. Ook haar van personen uit het midden-Oosten en Azië zijn geschikt voor de meeste keratine behandelingen. Stijl haar of krullend, donker, blond of zwart haar: de vorm en kleur maakt niet uit. Formaldehyde vrije Keratine behandelingen zijn minder geschikt voor black hair.

Rood haar

Rood haar

Welk type haar je ook hebt: spreek eerst met je haarstylist. Er is voor ieder type haar een oplossing. Some met keratine, some door een ander product.. Over het algemeen biedt Keratine de oplossing voor alle type beschadigd haar (o.a. vet, kroezig, onhandelbaar, ongezond, dof en beschadigd haar) en voor alle type chemisch behandeld haar (o.a. geblondeerd, gehighlight, gekleurd, gepermanent en gerelaxt/gestraight).

Doordat bij keratine haarbehandelingen lichaamseigen proteïne wordt gebruikt, is het een behandeling mogelijk voor elk haartype. Het is daarbij bij uitstek geschikt voor het behandelen van:

– Pluizig haar
– Haar beschadigd door zon, zee en chloorwater
– Weerbarstig haar
– Geverfd haar
– Gepermanent haar
– Gestraightened haar

Kijk zeker ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

veelgestelde vragen keratine

Iedere ochtend veel tijd kwijt aan stylen van haar.

Veel vrouwen stylen hun haar iedere dag. Krullen worden stijl gemaakt met een tank of föhn.  Dagelijks (te heet) gebruik van stijltang of föhn beschadigd het haar: het raakt droog en verliest glans. Met behulp van goede shampoo, conditioner, haar maskers of haarserum kan het haar weer glans krijgen en gezonder worden.  Maar deze producten zijn vaak niet sterk genoeg om blijvend het haar binnen te dringen.Een goede keratine behandeling maakt het haar gezonder, het krijgt maandenlang glans, wordt pluisvrij en het stylen duurt veel minder lang. Maandenlang kun je je haar minder belasten met tank of föhn: het zal veel gemakkelijker in model komen. Je zult heel veel tijd besparen. Bovendien voorkom je beschadiging en uitdroging waardoor het haar gezonder is.

veelgestelde vragen keratine behandeling amsterdam goede kapper FAQ veel gestelde

Maandenlang prachtig haar. Zonder moeite.

veelgestelde-vragen-keratine-amsterdam-behandeling-kapper-faq-veel-gestelde-goede-beste-keratinDe keratine producten die gebruikt worden in de keratinehaarbehandeling bevatten haarkeratine-eiwiten. De eiwitten die gebruikt worden in de keratine haarbehandelingen kunnen door de behandeling het haar binnendringen en het haar op natuurlijke manier herstellen met natuurlijke bouwstoffen. Tijdens een keratine behandeling wordt je haar plukje voor plukje behandeld. Dit neemt veel tijd in beslag. Een behandeling duurt daarom afhankelijk van de lengte en de hoeveelheid van het haar tussen de 2 tot soms wel meer dan 4 uur. Maar dan kun je wel zo’n 4 maanden van het resultaat genieten.

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | ©  LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Sebastian Professional Dark Oil veelgestelde vragen over keratine haarserum haarolie

Sebastian Professional Dark Oil – Haarserum

Zo’n 4 maanden. Maar het antwoord is lastig: hoe lang het resultaat blijft hangt af van de stylist die de behandeling uitvoert, de productlijn die gebruikt wordt, de mate van beschadiging van het haar en van de verzorging thuis na de behandeling. Het resultaat van een Braziliaanse Keratine blijft dus niet voor altijd in je haar. Het Keratine niveau wordt drastisch aangevuld, maar het haar kan deze Keratine net als de natuurlijke Keratine verliezen: door het haarwassen, zwemmen in chloor water of in zeewater, de zon.Bij een goed product dat professioneel is aangebracht en met goede verzorging met een goede sulfaatvrije conditioner en shampoo zul je zo’n 4 maanden het resultaat zien. Om zo lang mogelijk te profiteren van de keratinebehandeling is het belangrijk om de juiste shampoos en conditioners te gebruiken na de behandeling: zonder zout en zonder sulfaat. Gebruik je daarnaast nog af en toe een haarmasker en een haarolie (arganolie) of serum dan zal het effect nog langer in het haar blijven.

Bij LysandroCicilia hairstyles worden de Keratine behandelingen gedaan door experts uit Brazilië. Op deze pagina zie je de prijzen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | © LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Na zo’n 4 maanden zal je haar weer de oude structuur terugkrijgen die het had voor de behandeling. Was je haar regelmatig, maar zeker niet iedere dag en de keratine zal langer in het haar blijven. Verzorg je haar met een sulfaatvrije shampoo en conditioner en het duurt langer voordat je haar z’n originele staat terug krijgt. Maar als je geen nieuwe Keratinebehandeling neemt, zal je haar uiteindelijke de oude structuur terugkrijgen.

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | © LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

De duur is afhankelijk van de dikte en de lengte van het haar. Maar reken zeker op een tijd van 2,5 voor half-lang haar tot wel 4,5 uur voor lang en dik haar. Een Keratinebehandeling is duur. Win advies in over de salon waar je de behandeling laat uitvoeren. Een goede salon zal je voor jouw eerste behandeling absoluut willen zien: om het haar en de conditie van het haar te bekijken. Dan kun je horen hoe duur de behandeling voor jou gaat zijn en hoe lang die gaat duren. Zo’n eerst adviesafpraak is absoluut belangrijk. Geen enkele kapper zal zo maar een keratinebehandeling kunnen inplannen. Zo’n adviesafspraak duurt niet langer dan 15 minuten en zal gratis moeten zijn bij een goede salon.

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | © LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Nee. Haaruitval kent vele oorzaken die moeilijk te bepalen zijn, maar is nooit het gevolg van een keratine behandeling. Wil je meer weten over haaruitval? Klik dan hier. Wil je gratis advies van een goede kapper in Amsterdam over haaruitval? Klik dan hier :-).

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | © LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Wat kost een Keratine behandeling? Hoe duur is het eigenlijk? Keratinebehandelingen zijn er al voor enkele tientjes wanneer je zelf producten via internet besteld en zelf de behandeling thuis uitvoert. Op internet zijn diverse handleidingen en instructiefilmpjes te vinden waarmee je de keratine behandeling zelf kunt uitvoeren. Wanneer je een keratine behandeling laat doen door een stylist in een haarsalon kan de prijs oplopen tot meer dan tweehonderd euro. Maar je kunt er dan wel op vertrouwen dat je de beste behandeling krijgt met het langste resultaat – bij een goede salon in ieder geval. Het effect van een keratine behandeling in een salon is maandenlang zichtbaar: omgerekend vallen de kosten dan relatief mee.

Bij LysandroCicilia hairstyles worden de Keratine behandelingen gedaan door experts uit Brazilië. Op deze pagina zie je de prijzen.

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | © LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

De keratine behandelingen die wij bij LysandroCicilia hairstyles gebruiken bevatten als basisingrediënten; hyaluronzuur en Prodew. Hyaluronzuur bevordert het herstel van het haar en elimineert alle factoren die bijdragen aan de veroudering van het haar. Tevens heeft hyaluronzuur de eigenschap om tot dertig keer haar eigen gewicht aan water vast te kunnen houden. Prodew is speciaal ontwikkeld om de verloren, natuurlijke (haareigen) aminozuren aan te vullen. Wanneer aminozuren op het haar aangebracht worden, zorgt de interactie met de andere bestanddelen uit de keratine behandeling voor hydratatie van het haar; 
versterking van de haarstructuur en herstel van het beschadigde haaroppervlak. Door deze ingrediënten herstelt je haar volledig en krijgt haar natuurlijke glans en schittering terug.

Uiteindelijk zorgt hyaluronzuur, samen met de andere actieve bestanddelen, voor een optimaal resultaat. Deze unieke en krachtige samenstelling vormen samen de ‘actieve bestanddelen’ die voor onmiddellijk herstel en effectieve hydratatie zorgen van het haar.

Wij gebruiken bij iedere keratine behandeling andere bestanddelen om zich specifiek te kunnen richten op ieder haartypes en bijhorend haarprobleem. Verder adviseren we uiteraard over de perfecte verzorging achteraf.

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | © LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Ja, zowel in de zee als het zwembad. Allereerst een tip: gebruik op de dag dat je naar zee gaat of het zwembad een conditioner (zonder zout / zonder sulfaat) na het wassen, dit beperkt de opname van zout en chloor tijdens het zwemmen. En voordat je de zee in gaat of het zwemwater: douche eerst zodat je haar al vochtig is (met schoon kraan water) en ga niet met droog haar direct het (zoute) zeewater in of het chloorwater van het zwembad. En het allerbelangrijkste: spoel je haar grondig uit, direct na het zwemmen, zodat de zoutresten en zandkorreltjes geen schade kunnen aanbrengen.

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | ©  LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Sulfaten zijn zouten. Zo zijn er verschillende sulfaten, zoals: ‘sodium lauryl sulfate’, ‘sodium laureth sulfate’ en ‘sodium acetyl sulfate’, etc. Sulfaten komen vaak voor in shampoos en gezichtsreinigingsproducten. Door sulfaten krijg je het ‘schuimende’ effect als jij je haar wast. Hoewel dit lekker en ‘schoon’ aanvoelt is het niet goed voor je haar. Sulfaten drogen het haar uit en tasten de werking van de keratine behandeling aan. Let op: Sulfaten hebben veel verschillende benamingen. Als je zeker wilt zijn van een sulfaatvrije shampoo, koop dan een shampoo waar op de voorkant duidelijk wordt vermeld dat het een sulfaatvrij shampoo is.

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | ©  LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

In principe zo vaak je maar wilt, maar let op! Ook zonder Keratine behandeling geldt dat hoe vaker je je haar wast, hoe meer je de natuurlijk aanwezige keratine uit je haar wast. Daarom geldt eigenlijk bij lang haar altijd al het advies zo’n 2 tot 3 keer per week. Dus ook na de Keratine behandeling. En gebruik minimaal één maal per week een conditioner (zonder sulfaat). Dus let op: bij vaker wassen slijt de keratine behandeling sneller uit het haar.

Als je het haar minder vaak wast, kan de beschermlaag worden aangetast.

Kijk ook bij de andere antwoorden over Keratine veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | ©  LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Ja. Doe dit pas enkele dagen nadat de keratine behandeling is uitgevoerd.

Veelgestelde vragen Keratine behandeling | ©  LysandroCicilia hairstyles | Keratine Kapper Amsterdam

Ja, dat kan. Haarverf gebruiken op behandeld haar of nog voordat je het gaat behandelen kan gewoon, maar wanneer je langer plezier wilt hebben van je keratinebehandeling wordt het aangeraden je haar ruim een week voor of na de behandeling te verven of te ontkleuren. Wat niet mogelijk is, is een haarverf- en keratinebehandeling op dezelfde dag. In haarverf zit waterstofperoxide, wat inhoudt dat verven en ontkleuren een chemische behandeling is. Maar beide behandelingen duren ook een paar uur, dus ik ga ervan uit dat je dat sowieso niet zult doen.
Ja, zelfs onmiddellijk na de ontkleuring.
Ja, zonder enig probleem.